Bodypaint als eerbetoon aan je borsten ( BRCA, Borstkanker )

Het verhaal achter de bodypaint.

1e Bodypaint ( paars, blauw, rose )
Ik zal even vertellen waarom ik deze bodypaint heb gedaan.
In oktober 2012 heeft mijn moeder borstkanker gekregen, in maart 2013 heeft zij te horen gekregen dat ze het BRCA2 Genmutatie heeft. Er was dus 50% dat ik deze gen ook zou hebben. In deze december 2013 heb ik te horen gekregen dat ik ook de Genmutatie heb.
Ik zou even in het kort uitleggen wat deze BRCA2 Genmutatie inhoudt: Ik heb nu kans dat ik 50/80% kans heb op borstkanker en 5/20% eierstok kanker.Nu heb ik besloten dat ik preventief ga handelen, ik laat dus mijn borsten(borstweefsel) weg halen en krijg dan siliconen borsten.Ik wilde graag een bijzonder afscheid hebben van mijn bovenlichaam zoals het er nu uit ziet, want ik ben mij ervan bewust dat het nooit hetzelfde zou worden. En ik wilde geen naaktfoto’s laten maken. Na lang zoeken ben ik bij Art2Faces uitgekomen. En Yvonne heeft een schitterend kunstwerk gemaakt op mijn lichaam, een hele mooie bijzondere ervaring!
Na deze bodypaint ben ik helemaal klaar voor de operatie!
Met vriendelijke groet Lindsey
2 e Bodypaint  (Pinkribbon teken en  puzzelstukjes)
Door middel van het maken van deze bodypaint staat het lichaam centraal, niet de littekens of oneffenheden. Even ligt er niet de nadruk op de ziekte, maar op het pure en de schoonheid van het lichaam. Het thema van de bodypaint is samen met deze dappere dame uitgekozen.Deze dame staat symbool voor haar kracht en de strijd tegen kanker.Ik ben dan ook  dankbaar dat ik hier mijn bijdrage aan heb kunnen leveren. Ik werd dan ook ontroerd na het lezen van haar berichtje wat ze me de andere dag stuurde met de tekst: `Ik heb vanmorgen met tegenzin er alles afgespoeld. Voor het eerst in twee jaar geen lelijk litteken’.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *